انواع درزگیر بتن

انواع درزگیر بتن و موارد استفاده از درزگیر بتن
سازه های سنتی قبل، برای رسیدن آب به سطوح داخلی، از دیواره های توده ای و کانال های زهکشی برای جذب و زهکشی آب استفاده می کنند. در حالی که در ساخت و سازهای مدرن با استفاده از سیستم های دیوار سبک، صفحه باران، دیوار پرده ای، که این اجزا به شدت به درزگیرها متکی هستند، و می توانند سازه را از هوای بیرون و تاثیرات جوی محافظت کند در حالی که جابجایی سازه مانند انبساط حرارتی، تحکیم، خزش، نوسان، تغییر شکل لبه دیواره دیفرانسیل، و غیره به صورت طبیعی اتفاق میافتد. معمولاً این درز ها از طراحی و یا اجرای ضعیف رنج می برند. برای حفظ اثربخشی آنها، درزگیر بتن باید مداوم بازبینی شده و به صورت دوره ای جایگزین شوند.

صرف وقت برای اطمینان از انتخاب و اجرای صحیح محصولات با کیفیت، باعث کاهش هزینه های ناشی از خرابی درزگیرها و کارهای تعمیراتی و طول عمر ساختمان می شود.

اکثر درزگیرهای بتن مدرن از یک ترکیب الاستومری با انعطاف پذیری بالا همراه با یک محصول پرکننده تشکیل شده اند. درزگیرها معمولاً از جنس پلیمر هستند، این ترکیبات قابل انعطاف باعث می شوند که در صورت نیاز، شکاف ها پل شده و درزگیر بتن در برابر درجه ای از حرکت مقاومت کند.

درزگیرها تنوع بسیاری دارند که هرکدام برای کاربردهای مختلفی طراحی شده اند.

انواع درزگیر بتن

انواع درزگیر بتن
هفت نوع متداول درزگیر در ساخت و ساز:

لاتکس بر پایه آب
به دلیل سهولت در کاربرد و قابلیت چسبندگی به اکثر لایه های زیرین ، مورد استفاده واحدهای مسکونی است. می توان روی آنها رنگ آمیزی کرد و برای شرایطی مناسب است که حرکت و جابه جایی شکاف ها / حفره ها بسیار کم است. لاتکس ممکن است در معرض جمع شدن باشد و می تواند از لایه زیرین فاصله گرفته و باعث ایجاد شکاف در آب شود.

اکریلیک
اینها پایدار در برابر اشعه ماورا بنفش هستند و آنها را برای کاربردهای خارجی مناسب می کند و مستعد کوچک شدن و جمع شدن نیستند. کاربرد اکریلیک دشوار است و نمی تواند حرکت قابل توجهی داشته باشد.

قیری
درزگیر قیری برای پر کردن و بستن درزهای بتنی و ترمیم سریع ترک ها، سوراخ ها و شکاف های سقف ها و همچنین ترک های کاغذهای قیر مناسب است. به خوبی به ورق فلز، آلومینیوم، مس، برنج، سرامیک، بتن، دیوار، ملات، کاشی های بام، پوشش سقف می چسبد. در برابر UV مقاوم است. همچنین در برابر شرایط مختلف آب و هوایی (باران ، برف ، دمای شدید) مقاوم است. این فرآورده به دو شکل گرم و سرد اجرا میشود.
ترمیم سریع ترک ، سوراخ ، شکستگی در پشت بام ها
مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش و هوا
فضاهای آب بندی بین غشا و دیواره عمودی
مناسب برای آب بندی پوشش دودکش ها

بوتیل
به خوبی به طیف گسترده ای از بسترها می چسبد اما به دلیل قوام رشته ای تر، استفاده از آنها دشوار است. آنها مقاومت کمی در برابر سایش و مبارزه برای سازگاری حرکاتی دارند که نیروهای برشی را وارد می کنند. آنها برای کاربردهای ساختمانی مناسب نیستند.

پلی سولفید
انعطاف پذیری عالی حتی در دمای پایین با جمع شدگی کم دارند در مقابل اشعه ماورا بنفش ضعیف عمل میکند و می تواند برای کاربردهای زیر آب استفاده شود. پلی سولفیدها گرانتر از درزگیرهای مشابه هستند، گرچه دوام آنها از 10 تا 20 سال تا حدودی قیمت بالای آن را جبران می کند.

سیلیکون
دارای مقاومت حرارتی عالی ، قابلیت حرکت دینامیکی خوب و چسبندگی خوب است. آنها می توانند به راحتی خراب شوند و تمایل به جمع آوری خاک دارند. برای برخی از لایه های خاص (مانند سنگ) ممکن است رنگ آمیزی نیز مسئله ساز باشد، در بعضی موارد استفاده از آغازگرها را به یک ضرورت تبدیل می کند.
از آنجا که از ضد آب و هوا و برنامه های آب بندی هوا می توان از سیلیکون ها به صورت ساختاری استفاده کرد برای اتصال شیشه یا فلز به قابها. سیلیکون ها به طور کلی گران ترین هستند اما سیلیکون های با کیفیت عملکرد دوام بسیار خوبی دارند.

پلی ایزوبوتیلن ها
دارای خواص مشابه الاستیک طبیعی اما با دوام بهبود یافته ، مقاومت خوب در برابر حمله شیمیایی و نفوذ پذیری بسیار کم هستند. اینها معمولاً به عنوان درزبندی اولیه برای عایق بندی شیشه (IGU) استفاده می شوند زیرا توانایی مقاومت در برابر انتقال بخار و گازها را دارند.

پلی اورتان
چسبندگی بسیار خوب به اکثر سطوح مختلف با کمی آماده سازی دارد و به طور کلی گزینه اصلی برای پیمانکاران است. آنها دارای مقاومت عالی در برابر سایش و نیروهای برشی و همچنین دارای قدرت چسبندگی و الاستیسیته قوی هستند.

هیچ نوع انواع درزگیر بتن نسبت به نوع دیگر برتر یا بدتر نیست. بعضی از آنها به دلیل خصوصیات ذاتی فیزیکی و شیمیایی در برخی موارد کاربرد دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *